Bansko

, . , - 160 . . online. apres ski, "" . .

Bansko webcam

webcam: Bansko : Bansko

Bansko resort

Τοποθεσα: Το χιονοδρομικ κντρο Μπνσκο βρσκεται στη νοτιο-δυτικ Βουλγαρα, σε απσταση 160 χμ απ την Σφια και 6 χμ απ την πλη Ραζλγκ. Μπνσκο βρσκεται κοντ στο ποταμ Γλζνε (παραπταμος του Νστου) στους βορειοανατολικος πρποδες του Πριν, στο υψηλτερο και ωραιτερο μρος του βουνο. Το βουν Πριν χει κυρως αλπικ χαρακτρα και η υψηλτερη κορυφ στην περιοχ εναι Βχρεν - 2914 μ. Η πλη βρσκεται σε υψμετρο 925 μ. απ την επιφνεια της θλασσας και η σκι περιοχ εναι σε υψμετρο 2000-2600 μ.

Περληψη: Το Μπνσκο δημιουργθηκε ως αγαπημνος σκι και σνοουμπρντ προορισμς λγω των καταπληκτικν σκι εγκαταστσεων, συνδεδεμνες με μοναδικ αρχιτεκτονικ και ιστορα.

Μπνσκο εναι ελκυστικ τπο αναψυχς για λες τις εποχς του χρνου, προσφροντας να συνδυασμ μοναδικν χαρακτηριστικν: φυσικ ομορφι και ιδανικ ατμσφαιρα της παλις Βουλγαρικς πλης.

Μπνσκο εναι το πιο γνωστ χιονοδρομικ κντρο της Βουλγαρας, το οποο χει το πιο σγχρονο σκι κντρο σε σγκριση με τα υπλοιπα ορειν θρετρα. Τα τελευταα χρνια μια μεγλη επνδεση πραγματοποιθηκε σε μια καινοργια
σκι περιοχ απ την εταιρα Yulen που χει την δεια να διαχειρζει αυτ την περιοχ του θερτρου.

Το Μπνσκο χει την μακρτερη εποχ για σκι (15 Δεκεμβρου - 15 Μαιο ) σε σγκριση με τα λλα χειμεριν θρετρα της Βουλγαρας. Τα τελευταα χρνια το θρετρο εναι σε διαδικασα τεραστων επενδσεων με να ξενοδοχεα και εγκαταστσεις υπ κατασκευ. Μια να περιοχ που διαθτει μοντρνα ξενοδοχεα και διαμερσματα αναπτσσεται απναντι στο Γονδλα και αυτ τοποθετε το θρετρο στην πρτη θση

Υπηρεσα Ορεινς Δισωσης: (+359) 887 100 241, (+359) 88 1474, (+359) 749 8 8132;

Ιατρικς και Οντοντιατρικς Υπηρεσες: Η υπηρεσα κτακτης ανγκης SKI PATROL λειτουργε 24 ρες τη μρα. Ασθενοφρο και κλινικ (με γιατρ και νοσοκμα) εναι σε διαθεσιμτητα, πως και πρτη βοθεια στις σκι κατηφορες. Στο Μπνσκο θα βρετε νοσοκομεα με οργανωμνη παροχ υπηρεσων υγεας. Στο θρετρο θα βρετε και οδοντιατρος υψηλς ποιτητας και επσης φαρμακεα.

Μερικς απ τις ιατρικς υπηρεσες και λλες οι οδοντιατρικς θα πρπει να πληρσετε μετριτ στις κλινηκς.Μετ θα σας δσουν τους απαρατητους λογαριασμος, τις αποδεξεις και τα τιμολγια που περιγρφουν την υπηρεσα και την τιμ. τσι μπορετε να ζητσετε τα ξοδα απ την ασφαληστικ εταιρα σας. Σας συστνουμε να πληροφορσετε την ασφαλιστηκ σας εταιρα σε περπτωση σωματικν βλαβν. Παρακαλ, ακολουθστε τις οδηγες τους.

Πως να ρθετε στο Μπνσκο

Μπνσκο βρσκεται σε απσταση 160 χμ απ την Σφια, 60 χμ ντιο-ανατολικ απ την πλη Blagoevgrad, 6 χμ απ Ραζλγκ και περπου 50 χμ απ την πλη Goce Delchev.

Με αεροπλνο

Πρς το παρν, 2 αεροδρμια εξυπηρετον το χιονοδρομικ κντρο Μπνσκο: το αεροδρμιο της Σφιας (σε απσταση 160 χμ) και το αεροδρμιο του Πλβντιβ (περπου 180 χμ).

Κνε κρτηση εισιτηρου στις καλτερες τιμς προς Βουλγαρα: http://bulgariaflights.com

Με αυτοκνητο/ιδιωτικ μεταφορ

Ο πιο νετος και γργορος τρπος για να φτσετε στο Μπνσκο εναι με αυτοκνητο ιδιωτικ μεταφορ. Ο οδηγς θα σας περιμνει στο αεροδρμιο.

Μπορετε να κνετε κρτηση ιδιωτικς μεταφορς σε λογικ τιμ εδ:Ιδιωτικ μεταφορ στο Μπνσκο
ޠενοικαση αυτοκιντου

Με λεωφορεο

Τα λεωφορεα απ την Σφια προς το Μπνσκο αναχωρον απ το κεντρικ σταθμ που βρσκεται στο λεωφρο Maria Louisa απ τον σταθμ Ovcha Kupel στην λεωφρο Tsar Boris III.

Το ταξδι απ την Σφια προς το Μπνσκο εναι 3 ρες με λεωφορεο. Ο σταθμς στο χιονοδρομικ κντρο βρσκεται στην οδ Patriarh Evtimii, σε 5 λεπτ απσταση απ το κντρο. Τα λεωφορεα απ την Σφια κυκλοφορον πιο συχν απ τα λεωφορεα με αναχρηση - Πλβντιβ που εναι 3 φορς αν ημρα.

Με τρνο

Το ταξδι με τρνο απ την Σφια προς το Μπνσκο παρνει περπου 7 ρες. Καθημεριν εκτελονται 4 δρομολογι προς κθε κατεθυνση. Πρπει να αλλξετε τρνο στο Σεπτμβρι που θα χετε χρνο για να σντουτζ μια μπρα. Αν ταξιδεετε απ το Πλβντιβ, θα φτσετε στο Μπνσκο σε 5.5 ρες.

Σκι πστες

Οι σκι πστες βρσκονται στα δο κρια σκι κντρα Chalin Valog (1100-1600μ) και Shiligarnika (1700-2500μ). Βρσκονται σε 10 χμ απσταση πνω απ την πλη στην βρεια πλαγι του Πριν και με εκολη πρσβαση για 25 λεπτ με το νο τελεφερκ που φεγει απ το Μπνσκο. Το μκος των πιστν εναι 70 χμ.

Το θρετρο χει υπροχες συνθκες με καλ κλυψη χιονιο απ τον Δεκμβριο μχρι τον Μαο. 44 Technoalpine καννια παραγωγς χιονιο καλπτουν τις πλαγις και μακρανουν την σκι εποχ. Η μεγαλτερη απλαυση απ τις διαφορετικς σκι πστες εγγειται απ 12 Kassbohrer οχματα. Με αυτ τον τρπο, οι πλαγις προσφρουν πστες για λλους τους σκιρ και θα ικανοποισουν πως τους αρχριους τσι και τους προχωρημνους.

Οι σνοουμπρντερς μπορον να απολασουν το πρτο στα Βαλκνια πρκο διασκδασης που οι νθρωποι απ λα τα μρη του κσμου ρχονται για το extreme. Εδ, μπορον να σχεδισουν πηδματα που θα ικανοποιον την γεση τους και τις ικαντητς τους. Καθημεριν οι σκιρ και σνοουμπρντερς μπορον να δοκιμσουν την να πστα στο χρο Shiligarnika.

Η εταιρα που εναι υπυθηνη για τις σκι πστες και το τελεφερκ φροντζει για την νεση των τουριστν με γονδλα 8 θσεων του Dopplemayer, πντε ταχα τετρκλινα των τελευταων Dopplemayer μοντλων, τελεφερκ με 3 θσεις Poma, 7 λλα και 10 παιδικ τελεφερκ. Το συνολικ μκος των ανελκυστρων εναι 27 χμ. λες οι σκι εγκαταστσεις μπορον να χρησιμοποιηθον με μα κρτα απ SkiData.

Μεγλες οθνες που δεχνουν φωτογραφες απ διαφορετικς πστες εναι τοποθετημνες στον αρχικ σταθμ του γονδλα. Με αυτ τον τρπο, οι νθρωποι ενημερνονται για το νεμο και την θερμοκρασα πριν να κατβουν στην πλαγι.

Σλαλμ και γιγαντιαο σλαλμ πστες εναι σε διαθεσιμτητα. Το Μπανσκο διαθτει πστα για cross country με μκος 5 χμ. λλη σκι πστα Rollbahn με μκος 3 χμ βρσκεται σε 2 χμ απσταση απ την πλη.

Για περισστερη πληροφορα πατστε εδ:Οι σκι πστες στο Μπνσκο και Τελεφερκ στο Μπνσκο.

Apres ski

Το χιονοδρομικ κντρο Μπνσκο εντυπωσιζει με πλοσια επιλογ εστιατορων και νυχτεριν ζω. Το απρε σκι μπαρ προσφρουν ποτ και σνακ στη σκι ζνη και στο θρετρο. Στα κλαμπ θα απολασετε την αγαπημνη σας μουσικ, θα δετε πολ κσμο και θα διασκεδσετε ως το πρω.

Πνω απ 200 παραδοσιακς ταβρνες (με το νομα Μεχανα) με εξαιρετικ στυλ και ατμσφαιρα θα σας γοητεσουν με ιδιατερη κουζνα και διαφορετικ εδη βουλγαρικν κρασιν. Οι περισστερες ταβρνες προσφρουν και παραδοσιακ ζωνταν μουσικ.

Ο μοναδικς συνδυασμς ανεπτυγμνου θερτρου και ιστορικο αστικο κντρου μετατρπεται σε κομψ μρος διασκδασης. Κθε σπτι χει τη δικη του ιστορα που πραγματικ μπορε να μετατρψει τις διακοπς σας σνα ταξδι στις βουλγαρικς παραδσεις.

Περισστερη πληροφορα για τα εστιατρια στο Μπνσκο διαβστε εδ.

Recommended hotels

Bulgariaski team σας προσφρει τα καλτερα ξενοδοχεα στο Μπνσκο. Δετε την λσα ξενοδοχεων, επιλξτε να, συμπληρστε την φρμα επικοινωνας και εκπρσωπος του Bulgariaski team θα σας απαντσει.


Αξιοθατα στο Μπνσκο

Επισκεφθετε την πλη Μπνσκο που θα δετε γρω απ 120 πολιτιστικ και ιστορικ μνημεα. Τα παραδοσιακ μαγαζι προσφρουν διαφορετικ σουβενρ των ντπιων καλλιεργητν.

Ντια απ το Μπνσκο βρσκεται το εθνικ πρκο του Πριν που χει ενταχθε στο κατλογο της πολιτιστικς κληρονομας της. Το πρκο περιλαμβνει λμνες, κατταρκτες, σπηλις, σεβσμια δντρα και ιστορικ τοπα.

Οι λμνες Ποπβι που βρσκονται στα ρια του πρκου εναι η μεγαλτερη ομδα λιμνν στην βρεια πλαγι του βουνο Πριν, σε υψμετρο 2200 μ απ την επιφνεια της θλασσας. Ο συνολικς αριθμς των λιμνν εναι 16 - οι λμνες Ποπβο, Σαμοδβσκι, Πολεζνσκι, Μπνσκι και οι υπλοιπες βρσκονται κοντ στο ποτμι Retije. Οι λμνες παγετδους προλευσης χουν θερμοκρασα 11-14 βαθμος.

Η μεγαλτερη και βαθτερη λμνη στο βουν Πριν εναι η λμνη Ποπβο - χει μκος 480 μ και βθος 29.5 μ. Η λμνη καλπτει κπτωση 123.6 δεκρια και εναι η δετερη μεγαλτερη λμνη στη Βουλγαρα και στην βαλκανικ χερσνησο. Η τοποθεσα της εναι δυτικα απ τον λφο Djengal (Σαμοδβσκι) σε υψμετρο 2234 μ απ την επιφνεια της θλασσας., που θα παρατηρσετε να μικρ νησ στο βορειοδυτικ του μρος.

Οι δο λμνες με το νομα Μπνσκι βρσκονται βορειοανατολικ απ τον λφο Djengal σε υψμετρο 2210 μ απ την επιφνεια της θλασσας. Η μεγαλτερη απ τις δο χει μκος 125 μ και πλτος 120 μ. Η λλη λμνη χει μκος 50 μ και πλτος 25 μ.

Η προστατευμενη περιοχ Ιολεν περιλαμβνει μια ομδα λιμνν: Vasilashkite, Tipitskite, Strazhishkite, Polezhanskite, Disilishkite. Στην περοχ υπρχουν προστατευμενα δση και ενδημικ ζα και φυτ. Εδ θα δετε δση πευκν και πνω απ 700 εδη φυτν, 44 απ τα οποα εναι μρος απ το κκκινο βιβλο των απειλουμνων ζων και φυτν της Βουλγαρας.

Dobrinishteεναι γνωστ θρετρο με ιαματικς πηγς, σκι πστες και μορφη φση. Βρσκεται στους πρποδες του βουνο Πριν και απχει 6 χμ απ το χιονοδρομικ κντρο Μπνσκο. Οι ιαματικς πηγς στο θρετρο εναι 17. Στην πλη μπορετε να επισκεφτετε και εξωτερικ πισνα με μεταλλικ νερ. Το θρετρο εξυπηρετεται απ δο τελεφερκ μχρι το σαλ "Bezbog".

Bansko